Facebook-mainonta: hinta ja toteutus (2023 opas!)

Facebook-mainonta on yleisesti käytössä osana monen pk-yrityksen markkinointia. Miljoonat yritykset ympäri maailman pyörittävät paikallisia mainoskampanjoita Facebookissa, mukaanlukien suomalaiset yritykset.

Kova kilpailu huomiosta Facebook-mainonnalla tuo mukanaan myös kustannuksia. Tämä ei silti tarkoita, että tarvitset Facebook-mainontaasi jättbudjettia kasvattaaksesi yrityksesi liikenteen, liidien ja myynnin määrää.

Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka paljon sinun tulisi budjetoida Facebook-mainontaan ja paljonko on tyypillinen Facebook-mainonnan hinta. Tämä opas sisältää vinkkejä kampanjoidesi kustannusten kontrolloimiseksi tuloksista tinkimättä.

 

 

Facebook-mainonnan hinta ja tulokset: maksimoi sijoitetun pääoman tuotto

Mikä määrittää Facebook-mainontasi hinnan?

Kuinka paljon Facebook-mainonta maksaa?

Facebook ei lähtökohtaisesti halua ylikuormittaa yleisöään mainonnalla. Yrityksille on rajoitetusti mainospaikkoja Facebookissa ja Instagramissa, ja lisäksi emoyhtiö Meta haluaa näyttää käyttäjille mahdollisimman soveltuvia mainoksia. Tämä on sekä käyttäjän että mainostajan etu.

Jokainen kampanjansa lähettävä mainostaja kilpailee tietystä mainoksen sijoittelusta kohdeyleisönsä edessä. Jos kaksi saman alan yritystä haluaa tavoittaa saman kohderyhmän asiakkaita ​​uutissyötteessä, ne kilpailevat huutokaupassa toisiaan vastaan.

Toisin kuin perinteisessä huutokaupassa, hinta ei kuitenkaan ole ainoa tekijä, joka otetaan huomioon huutokaupan voittajaa päätettäessä.  Myöntääkseen paikan mainontaan, Facebook määrittää mainoksen kokonaisarvon eli kuinka paljon kohdeyleisö haluaisi nähdä mainosta tai sitoutua (esim. klikata, tykätä tai kommentoida) siihen.

Algoritmi tarkastelee mainoksen kokonaislaatua Metan ja asiakkaan näkökulmasta. Kampanja, joka on kohderyhmälleen kiinnostavin ja Facebookille arvokkain voittaa mainostilan.

 

 

Facebook-mainonnan hinta vaihtelee

Huutokauppaakin lukuun ottamatta monet mainostajat huomaavat, että heidän Facebook-mainontansa hinta voi vaihdella ympäri vuoden.

Mitä useampi mainostaja kilpailee huutokaupassa, sitä korkeampi on Facebook-mainonnan hinta. Hinta on siksi alakohtainen. Facebook-mainonta tietyillä aloilla on kalliimpaa kuin toisilla.

Kausivaihtelulla on myös oma roolinsa. Tämäkin on alakohtaista, mutta mainoskustannukset etenkin kuluttajaliiketoiminnassa voivat nousta loppuvuodesta, kun Black Friday ja joulu lähestyvät. Kyseiseen vuodenaikaan alustalle saapuu enemmän mainostajia kilpailemaan asiakkaista, mikä osaltaan lisää kilpailijoiden määrää mainoshuutokaupassa.

 

Kuinka paljon Facebook-mainonta maksaa?

Facebook-mainonta maksaa keskimäärin alle 1€ per klikkaus tai n. 12€ per 1 000 näyttökertaa. Facebook laskuttaa mainostajia kahden mittarin perusteella: hinta per klikki (cost per click; CPC) ja tuhannen näyttökerran hinta (cost per mille; CPM).

 

Facebook-mainonta ja keskimääräinen klikkauskohtainen hinta

Keskimääräinen klikkauskohtainen Facebook-mainonnan hinta on 0,89 euroa, mikä tekee siitä halvempaa kuin mainostamisesta LinkedInissä, Instagramissa tai YouTubessa.

Kuten aiemmin mainittiin, kausivaihtelulla ja kilpailulla on suuri merkitys Facebook-mainoshuutokaupan voittavan tarjouksen hintaan – varsinkin kun verkkosivustolla käynti on toivottu tulos monille mainostajille. Mainoskustannukset tai samalla budjetilla saadut tulokset voivat siis vaihdella riippuen vuodenajasta ja alastasi.

 

Facebook-mainonta ja keskimääräinen hinta per 1 000 näyttökertaa

Esimerkiksi monet verkkokaupat käyttävät Facebookia alustana bränditietoisuuden rakentamisessa. Se onkin melko järkevää, sillä monet käyttävät Facebookia ollakseen yhteydessä suosikkibrändeihinsä – miksei siis myös sinunkin yritykseesi?

Jos tavoittavuus ja tietoisuus ovat tavoitteesi, maksat n. 12€ tavoittaaksesi 1 000 ihmistä Facebook-mainonnan kautta.

 

Facebook-mainonnan keskimääräinen liidikohtainen hinta (cost per lead; CPL)

Vain aiemmin mainitut kaksi mittaria, CPC ja CPM määrittävät, kuinka paljon mainostajat maksavat mainoksista. Saatat kuitenkin olla kiinnostunut myös muista taloudellisista mittareista, jotka vaikuttavat Facebook-mainontasi hinnan ymmärtämiseen. Monet yritykset käyttävät Facebook-mainontaa esim. sähköpostilistansa kasvattamiseen tai B2B-liidien hankintaan – he ovat potentiaalisia asiakkaita, joille he voivat myydä pitkällä aikavälillä orgaanisesti ilman toistuvia mainonnan kuluja.

Tutkimusten mukaan Facebook-mainonnan keskimääräinen liidikohtainen hinta on 5,68€.  Tämä on tosin hyvin riippuvaista sisältösi ja mainontasi kohdentamisen tehokkuudesta. Varsinkin kohdistamalla viestiäsi ja tarjoustasi oikein, tätä kulua voidaan vähentää huomattavasti.

 

Oletko huolissasi Facebook-mainontasi hintabudjetin ylittämisestä?

Määritä mainoskampanjoillesi enimmäispäiväbudjetti ja hintatarjouskatto. Osallistut huutokauppoihin vain korkeimmalla hintatarjouksellasi, joten et koskaan maksa liikaa mainoksen näyttämisestä.

 

 

Kuinka pienennät Facebook-mainontasi hintaa

Kun Facebook-mainonta on yrityksellesi luotettava uusien asiakkaiden lähde, digitaalisen markkinoinnin budjeteilla pelaaminen tuntuu riskialttiilta. Et halua sulkea rahahanaa yrittääksesi korjata jotain, joka jotakuinkin toimii, ja antaa kilpailijan lunastaa mainospaikkoja, jotka ovat osoittautuneet toimiviksi yrityksellesi.

Hyvä uutinen on kuitenkin, että muutama pieni säätö kampanjaasi voi alentaa mainontakuluja tuloksista tinkimättä. Tarkoituksena on nostaa sijoituksesi tuottoprosenttia. Näin voit tehdä sen:

 • Valitse oikea kampanjatavoite
 • Tarkenna yleisökohdistusta
 • Suorita uudelleenkohdistuskampanjoita
 • Tee kampanjoistasi osuvia
 • Pienennä mainosten näyttötiheyttä
 • A/B-testaa mainontaasi ja sen sijoittelua
 • Keskity klikinjälkeiseen asiakaskokemukseen

 

Valitse oikea kampanjatavoite

Ensimmäinen askel Facebook-mainonnan luomisessa on valita kampanjan tavoite. Se on kampanjasi yleistavoite eli tulos, jonka haluat saavuttaa ostamalla mainostilaa. Tavoitteiden kokeileminen ja tulosten saavuttaminen vaikuttaa Facebook-mainonnan hintaan.

Algoritmi yhdistää tavoitteesi käyttäjiin, jotka täyttävät kyseiset kriteerit. Jos tavoittelet suoraan myyntiä, mainoksesi näytetään todennäköisemmin niille Facebook-käyttäjille, jotka ovat tehneet ostoksia alustan kautta aiemmin. Tästä syystä keskimääräinen klikkikohtainen hinta vaihtelee erilaisten kampanjatavoitteiden välillä.

 

Tarkenna yleisökohdistusta

Facebookin algoritmi ottaa huomioon mainoksen osuvuuden kohderyhmäsi kanssa. Mitä pienempi ja osuvampi yleisösi on, sitä suuremmat mahdollisuudet sinulla on voittaa mainoshuutokauppa kilpailijoitasi vastaan.

Me Neticellä suosittelemme, että Facebook-mainontasi kohdistaminen alkaa aina hieman laajemmasta ryhmästä kuin mitä aluksi uskot. Annetaan Facebookin algoritmille hieman enemmän tilaa löytää käyttäjiä, jotka toteuttavat markkinointikampanjasi tavoitetta (ostoksia/liidikonversioita/klikkejä…), eikä tehdä sitä virhettä, että kohdistetaan liian kapeasti ja päädytään liian korkeisiin kustannuksiin ja vährmpiin konversioihin. Facebookin konversio-optimointi tapahtuu ensimmäisen noin 50 mitatun konversion ajan, jonka jälkeen yleisösi on annetuilla spekseillä jotakuinkin optimaalinen.

 

Tee uudelleenkohdistuskampanjoita

Meta-pikseli kerää tietoja verkkosivustosi vierailijoista ja liittää ne Facebook-profiiliin. Tieto välittyy esimerkiksi sivuista, joilla he vierailivat, mitkä tuotteet he lisäsivät ostoskoriinsa ja kuinka kauan sitten he vierailivat. Kaikkia näitä tietoja voidaan käyttää yksilöidyn, uudelleenkohdistetun Facebook-mainonnan tekemiseen.

Huom! Uudelleenmarkkinointimainokset ovat yleensä halvimpia näyttää, ja myös asiakashankinnan hinnalta edullisimpia. Dynaaminen uudelleenmarkkinointi, jossa näytät asiakkaalle juuri sitä tuotetta tai palvelua, josta hän on osoittanut kiinnostustaan, on yksi ensimmäisiä asioita, joita sinun tulisi tehdä lisätäksesi Facebook-mainontasi tehokkuutta.

 

Lue lisää: Uudelleenmarkkinointi – palauta asiakas ostamaan!

 

Muita älykkäitä tapoja kohdistaa Facebook-mainontaa uudelleen ja vähentää mainoskuluja

Dynaamiset tuotemainokset

Mainostaa uudelleen tuotetta, joka kävijällä oli ostoskorissaan, mutta hän ei vielä ostanut. Muistutetaan aiempaa kävijää tuotteesta ja pyritään saamaan hänet ostamaan.

 

Ihmiset, jotka vierailivat tietyllä sivulla

Esimerkiksi ihmiset, jotka vierailevat jotakin tuote- tai palvelukategoriaasi koskevalla sivulla, näkevät juuri tätä koskevia Facebook-mainoksia.

 

Ihmiset, jotka vierailivat sivustollasi viimeisten 30 päivän aikana

Mitä vähemmän aikaa kuluu verkkosivustollasi vierailun ja uudelleenkohdistetun Facebook-mainoksia näkemisen välillä, sitä todennäköisemmin kävijä muistaa yrityksesi ja tarjontasi.

 

Kun suoritat uudelleenkohdistuskampanjoita, lataa Facebookille säännöllisesti listaa asiakkaistasi ja näin suljet heidät pois mainosjoukostasi. Tällä tavalla maksavat asiakkaat eivät jää samaan uudelleenkohdistusyleisöön liidien kanssa, eli Facebook-mainontaa ei tehdä turhaan heille, jotka ovat jo ostaneet.

 

Tee kampanjoistasi osuvia

Käytä kohderyhmästäsi keräämiäsi tietoja tehdäksesi Facebook-mainonnastasi yleisöllesi mahdollisimman kiinnostavaa.

Tämä on juuri se syy, miksi uudelleenkohdistuskampanjat toimivat niin hyvin. Näytät personoituja mainoksia sen perusteella, mistä juuri kyseinen potentiaalinen asiakas on kiinnostunut.

 

Tunne asiakkaasi

 • Kiinnostuksen kohteet
 • Parhaiten sopiva äänensävy (esim. rento, puhekieli, muodollinen, puhutteleva, kysyvä…)
 • Kipupisteet eli ratkaistavan ongelman kovin ydin
 • Tavoitteet ja toiveet

Käytä näitä tietoja Facebook-mainontasi tuottamiseen. Asiakasdatasi tulisi määrittää se, millaista mainossisältöä teet.

 

Kokeile pienentää Facebook-mainontasi näyttötiheyttä

Yksi Facebook-mainosyleisön kaventamisen haittapuoli on se, että kampanjat muuttuvat pienen ryhmän kesken suhteellisen nopeasti toistuviksi.

Potentiaalinen asiakas, joka näkee mainoksesi liian useita kertoja uutissyötteessään, voi kyllästyä toistoon. Facebookin mainosalgoritmi ottaa huomioon mainosten näyttötiheyden juuri tästä syystä. Se suosii uudempia, tuoreempia mainoksia, joilla ei ole vielä kyllästetty kohdeyleisöä. Pidä siis silmällä Metan hallintapaneelia. Kun näyttötiheys alkaa hiipiä yli kolmen, voit päivittää kampanjaa uudella mainostekstillä, kuvilla tai videoilla. Tavoitteena on pitää viestisi mielenkiintoisena.

 

A/B-testaa mainokset ja sijoittelut

Facebook-mainonta on sekoitus tiedettä ja taidetta – pragmaattista data-analyysiä ja luovuutta. Yhtälössä on monia muuttujia matkalla kohti “täydellistä” mainosta, joka tuottaa tuloksia.  Kun aiemmin mainitut perusasiat on tehty oikein, voidaan mainostusta vielä parantaa A/B-testauksen avulla.

Facebookin sisäänrakennettu A/B-testausominaisuus auttaa mainostajia löytämään voittavia mainoksia.

 

Kokeile useita vaihtoehtoja mainoksissasi

Mainossisältö

Voisivatko erilaiset kuvat, videot tai karusellit houkutella yleisöäsi paremmin? Entä pitkä tai lyhyt tekstisisältö?

 

Sijoittelut

Uutissyöte on perinteinen mainossijoittelu. Toisaalta tyypillisesti esimerkiksi in-stream-videot ovat halvempia, jos sinua laskutetaan mainontasi kattavuuden perusteella. Instagram-tarinoita kannattaa myös kokeilla, jos prioriteettisi on saada klikkejä alhaisin kustannuksin.

 

Keskity klikin jälkeiseen kokemukseen

Liikenteen houkuttelu Facebook-mainonnan kautta on vasta puolet työstä. Hitaasti latautuvan tai huonon käyttökokemuksen omaavan verkkosivuston esitteleminen potentiaalisille asiakkaille ei auta myyntiäsi – olipa kampanjasi muuten kuinka hyvä tahansa.

Tässä on muutamia yksinkertaisia ​​tapoja parantaa klikin jälkeistä kokemusta, jotta ihmiset, jotka vierailevat sivustollasi Facebook-mainonnan kautta, myös konvertoituvat:

 

Ohjaa ostajat relevanttiin sisältöön

Älä ohjaa asiakasta laskeutumaan etusivullesi! Älä siis pakota asiakasta ajattelemaan tai navigpimaan sivustollasi. Tee kaikesta asiakkaalle helppoa ohjaamalla hänet aina mainostettavaa tuotetta tai palvelua koskevalla sivulle. Siis sinne, missä hän näkee heti lisätietoja ja voi ostaa.

Nopeat latausajat

Vain yhden sekunnin parannus sivuston nopeudessa lisää tuloksia huomattavasti. Optimoi sivustosi tekninen kyky.

 

Tee siitä mobiiliystävällinen

Mobiili ensin -ajattelun varsinkin kuluttajaliiketoiminnassa tulisi olla jo itsestäänselvyys. Suurin osa Facebookin käyttäjistä suosii mobiilia. Varmista, että sivustosi on responsiivinen ja mukautuu pienempään näyttökokoon.

 

Tarjoa yhden klikin kassa

Vähemmän tarvittavia päätöksiä ja ajattelua kassalla tarkoittaa pienempää todennäköisyyttä ostoskorin hylkäämiselle.

 

Facebook-mainonnan hinta muuttuu jatkuvasti

Facebook on arvokas markkinointityökalu kaikenkokoisille yrityksille. Löydät käyttäjiä eri tulotasoista, kiinnostuksen kohteista ja paikoista.

Kokeilemalla erilaisia mainoskampanjoita ja niiden liikkuvia osia, kuten tässä artikkelissa on esitelty, löydät voittavia ja edullisia mainonnan malleja, jotka toimivat yleisöösi. Ja sen myötä tulevat myös tulokset.

 

 

Facebook-mainonta: Usein kysytyt kysymykset

Miksi Facebook-mainonta on kallista?

Kuten tässä artikkelissa käydään läpi, tehokas mainonta on verrattain edullista ja tehoton verrattain kallista. On toki totta, että yhä useampi verkkoliiketoiminta on kääntynyt Facebookin puoleen houkutellakseen asiakkaita, joka on lisännyt hintaa varsinkin parin viime vuoden aikana. Lisääntynyt kilpailu lisää kustannuksia. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää, että otat tämän artikkelin opit haltuun mainontasi tehokkaaksi toteuttamiseksi.

 

Mikä on hyvä hinta per klikki (CPC)?

Facebook-mainonnassa klikkauksen hinta riippuu täysin mm. alastasi ja sen kilpailutilanteesta, joten tyhjentävää vastausta tähän kysymykseen ei ole olemassa. Keskimääräinen klikin hinta noin euron luokkaa, mutta hyvä klikin hinta on sellainen, jossa olet itse onnistunut optimoidun Facebook-mainontasi myötä laskemaan klikin hintaa (ja voittamaan kilpailijasi).

 

Kuinka paljon minun pitäisi kuluttaa päivässä Facebook-mainontaan?

Facebook-mainonnan vähimmäisbudjetti on n. 1 euro päivässä näyttökertojen perusteella laskutetuissa kampanjoissa. Intensiivisemmissä kampanjoissa (kuten ne, jotka on suunniteltu lisäämään liikennettä tai myyntiä), alkaa nähdä tuloksia 5 eurolla päivässä.

 

Kannattaako mainostaa Facebookissa?

Facebook-mainonta on edelleen hyvä sijoitus verkkoliiketoiminnalle, vaikka mainontakustannukset kasvavat. Mainontaa ei kuitenkaan voi tehdä “sinne päin” tai muuten häviää pakosti algoritmissa kilpailijoilleen. Ota siis tämän artikkelin opit haltuun. Loppuun vielä yksi vinkki: monipuolista kampanjoitasi sitouttamaan kävijöitä esim. sähköpostilistaa rakentamalla, jotta voit jatkossa tavoittaa kohdeyleisöäsi myös maksutta.

Haluaisitko keskustella digitaalisen myyntisi lisäämisestä?

Me taistelemme väsymättä kumppaneidemme myynnin puolesta.

Tämä artikkeli on kirjoitettu vilpittömästi siksi, että tiedämme voivamme auttaa. Meillä on myös halu menestyä kumppaneidemme kanssa. Suurin osa firmoista ei ole nostanut digitaalista myyntiään sille tasolle, johon se on mahdollista nostaa, eikä ole ottanut siihen tarvittavaa työkalupakkia käyttöön. Miksi et hakisi lisämyyntiä digitaalisen myyntisi tehostamisella?

 

Ilmainen kartoitus

Varaa alla olevasta kalenterista aika Google Meets -puhelulle tai ota meihin yhteyttä.

Me neuvomme sinut alkuun, kartoitamme tilanteen ilmaiseksi ja esittelemme myös mahdollisuuden yhteisestä jatkosta.

Lähetä